Fundația FAN Courier, program de burse extins la nivel universitar

Date:

Fundația FAN Courier anunță că ia în calcul extinderea programului de burse „Elev de liceu” pe durata studiilor universitare pentru beneficiarii care merg în învățământul superior de stat. Sunt 80 de elevi din familii defavorizate cărora Fundația FAN Courier le-a oferit burse pe parcursul celor patru ani de liceu și care acum au ajuns în clasa a XII-a și toți doresc să-și continue studiile

Magda Popescu (foto), director executiv al Fundației FAN Courier: „2021 a fost un an pe cât de dificil pe atât de provocator. Din cauza schimbărilor survenite în mers în ceea ce privește structura anului școlar și desfășurarea efectivă a cursurilor, am modelat programul de burse Elev la liceu, astfel încât suportul oferit elevilor să ajungă și să servească direct intereselor lor. În același timp, am analizat opțiunile de susține a bursierilor pe viitor, mai ales că prima generație se pregătește intens de bacalaureat și admitere la facultate. 100% dintre elevii care fac parte din prima generație de bursieri doresc să urmeze cursuri universitare iar noi am decis să îi susținem în continuare, datorită eforturilor excepționale pe care le-au făcut și a rezultatelor pe măsură. O treime dintre bursieri au media zece la liceu iar jumătate dintre ei au medii peste 9. Majoritatea și-au ales deja studiile pe care vor să le facă: medic, avocat, inginer automatis, profesor, economist, psiholog sau medic veterinar. Îi vom susține pentru că România are nevoie de profesioniști. Pentru multe familii din mediul rural, cu posibilități materiale modeste, trimiterea copiilor la liceu, în oraș, presupune eforturi financiare pe care cei mai mulți nu le pot susține. Pentru copiii care învață bine și doresc să-și depășească condiția, să evolueze, dar care nu pot trece de impasul financiar, ce le schimbă radical viitorul, zborul se frânge la 14 ani. De aceea, noi, fundația FAN Courier, am decis să implementăm acest program de burse pe perioada liceului, dar și să-l extindem pe tot parcursul studiilor universitare, pentru ca acești copii să-și urmeze visul și să aibă posibilitatea să studieze pentru cariera pe care și-au ales-o”.

Bursele se acordă direct elevilor și sunt gestionate de ei direct, astfel că proiectul are și o componentă de educație financiară. Elevii se înscriu direct pe platforma online, completează date relevante despre ei, participă direct la interviul telefonic și abia la final completează un dosar cu documentele necesare.

Fundația FAN Courier este implicată și în proiectul „Lumină pentru România”, implementat de Free Miorița, organizație de extindere a rețelei electrice prin montarea de panouri fotovoltaice în zone ale țării greu accesibile și la familii sărace. Din 2017, Fundația FAN Courier cu sprijinul asociației „Free Miorița” a introdus curent electric în mai mult de 100 de case, cu peste 400 de beneficiari direcți. Proiectul organizației „Free Miorița” a electrificat, de asemenea, ultimele patru școli fără curent electric din România, Centrul de Salvare și Recuperare a Animalelor Sălbatice, două lăcașe de cult și case a sute de familii din peste 30 de județe.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...