Instrumente pentru stimularea antreprenoriatul în mediul rural

Date:

 

Găsirea de „instrumente cât mai bune care să stimuleze antreprenoriatul în mediul rural și să ajute la creșterea calității vieții” este obiectivul  conferinței regionale ,,Antreprenorești – vine pe Transalpina“,  organizate de Romanian Business Leaders și Repatriot sâmbătă 19 februarie 2022, ora 12:00, în localitatea Novaci, județul Gorj,  Complexul L’Invidia, strada Brezulescu nr. 17în format hybrid. 

Organizatorii anunță că la eveniment „vor participa antreprenori din zona Transalpina și adiacentă, primari ai localităților situate în Oltenia de sub Munte, autorități ale administrației publice, lideri în turism și dezvoltarea de afaceri din România, pentru a dezbate care sunt prioritățile localităților din acest areal și totodată ce proiecte concrete se regăsesc în strategia de dezvoltare pentru următorii ani, precum și care sunt oportunitățile de dezvoltare afaceri în care antreprenorii interesați să își dezvolte afaceri în zonă.

Printre cei care au confirmat participarea la eveniment se numără Dragoș Anastasiu – investitor în turism, vicepreședinte Alianța pentru Turism, Dan Vîlceanu – ministru, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Hilde Brandl – antreprenor, architect, coordonator al proiectului ,Antreprenorești – Adoptă un sat, Marius Bostan – antreprenor, lider RePatriot, Alina Balatchi Lupașcu – cofondatoare Romanian Women in UK, Andreea Petrișor – antreprenor, Lucian Bondoc – avocat Bondoc & Asociații SCA/ Platforma Novăceni în București, Ambrozie Turcanu – expert accesare fonduri europene, Ciprian Tudose – Platforma Visit Ghindărești/Dobrogea, Diana Basarabă – director engineering Adobe România, Veronica Costache – fondator Alexs Educational, Maria Moța – coordonator regional al proiectului Antreprenorești – Adoptă un sat, primari ai localităților Polovragi, Crasna, Baia de Fier, Vaideeni, Brezoi și Novaci – gazda evenimentului.

În cadrul conferinței Antreprenorești vine pe Transalpina se vor aborda și dezbate subiecte despre: 

  1. Impactul antreprenorilor în comunitățile locale rurale – exemple de bune practici ale antreprenorilor și ale comunităților rurale
  2. Înființare OMD Transalpina – Organizație de Management a Destinației cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic situate în partea de nord a Olteniei, punct important în capitolul Turism din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
  3. Preluarea Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul rural, realizate de Ordinul Arhitecților din România (OAR), în Regulamente de urbanism, prin Hotărări de Consiliu Local/Hotărâri de Consiliu Județean
  4. Avantajele asocierii și colaborării antreprenorilor pe domenii de activitate, cât și pe activități conexe
  5. Finanțări accesibile comunităților membre în acest Proiect (fonduri europene, granturile norvegiene, granturi private, diverse tipuri de finanțări etc.”

Antreprenorești – Adoptă un Sat este definit ca „un proiect inițiat în cadrul Fundației Romanian Business Leaders care, alături de RePatriot, încearcă să găsească instrumente cât mai bune pentru a stimula antreprenoriatul în mediul rural. Pentru a produce rezultate palpabile și modele replicabile în mai multe comunitățile sătești din România, prin transfer de know-how specific, mentorat pentru antreprenori și administrația locală, prin sprijinirea identificării potențialului local de dezvoltare culturală și economică, sprijin pentru folosirea bună a fondurilor europene, suport pentru dezvoltarea capitalului uman necesar vieții la țară. Mai multe pe site-ul https://antreprenoresti.ro/”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...