Rottaprint, 3,7 milioane euro investiți în trei ani în tehnologii

Date:

Tipografia flexografică Rotaprint, cel mai mare producător de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, a finalizat implementarea unui proiect în cadrul căruia s-au investit peste 3,7 milioane de euro în ultimii trei ani în tehnologii și utilaje pentru producția sustenabilă a produselor din portofoliu, prin proiectul „Dezvoltarea de etichete inovative și prietenoase cu mediul”. 

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021 în cadrul programului „Creșterea IMM-urilor din România!”. Din valoarea totală a investiției, asistența nerambursabilă a fost de circa 1,5 milioane euro.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității companiei și reducerea impactului asupra mediului a produselor realizate în prezent de companie, cât și introducerea în producție de noi tipuri de etichete inovative, prin intermediul unor tehnologii eficiente și aliniate principiilor sustenabilității. 

Cristi Nechita-Rotta (foto), director general al companiei Rottaprint: „Sustenabilitatea este una dintre principalele noastre direcții strategice de buisness. În ultimii ani, am observat faptul că grija față de mediu în rândul companiilor nu mai este doar la nivel de tendință, ci a devenit un obiectiv în sine. Prin proiectul de investiții finanțat cu sprijinul acestor granturi am reușit să implementăm noi tehnologii performante în vederea producerii sustenabile de etichete și ambalaje în cadrul companiei, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător, dar și al indicatorilor de afaceri. Totodată, ne bucurăm că vom putea să le oferim partenerilor noștri cele mai bune soluții aliniate obiectivelor lor de responsabilitate socială și sustenabilitate.” 

Rotaprint subliniază că „odată cu implementarea proiectului, Rottaprint a vizat și îmbunătățirea indicatorilor de afaceri ai companiei precum profitabilitate sau cifră de afaceri prin reducerea costurilor de producție, creșterea capacității de producție și extinderea gamei de produse din portofoliu, dar și crearea de noi locuri de muncă. 

De asemenea, un alt obiectiv specific al proiectului derulat de Rottaprint a fost reducerea impactului asupra mediului ca urmare a activității companiei prin dimunuarea consumului de energie și materiale, prin achiziționarea de echipamente și utilaje specifice de ultimă generație și prin implementarea unui sistem performant de colectare selectivă a deșeurilor rezultate din activitarea de tipar”. 

Implementarea proiectului face posibilă întroducerea în producție a unor noi tipuri de produse inovative, precum etichetele inteligente.  

Rottaprint este „cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de peste 30 de ani, compania cu sediul în Apahida, județul Cluj, deține în prezent 2 centre logistice în România: Brașov și Ilfov și 2 centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 280 de angajați. În 2021, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele Carierista x Skillab pentru (re)integrarea femeilor pe piața muncii

Se lansează parteneriatul dintre organizația non-profit Carierista și platforma...

Burse de studii pentru programe de educație executivă

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și...

Cushman & Wakefield Echinox: Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a...

MedLife lansează primul asistent AI care oferă ghidaj medical personalizat, direct în aplicație

 MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România,...