BlackRock depune o actualizare a formularului S-1 pentru un ETF ETH, însă piețele cripto rămân stabile pentru săptămâna aceasta

Date:

În urma aprobării de către SEC a 19b-4s, care permite bursei americane să listeze ETF-uri ethereum de tip spot, BlackRock (cel mai mare administrator de active din lume) a depus săptămâna trecută o declarație de înregistrare S-1 modificată la SEC, semnalând un alt pas înainte spre aprobarea și tranzacționarea unui ETF ethereum de tip spot în SUA. Totuși, veștile optimiste nu au ajutat prea mult prețul ethereum, acesta încheind săptămâna fără modificări, la 3.780 de dolari.

Datele PCE (Personal Consumption Expenditures) recent publicate, măsura preferată a inflației de către Fed, de asemenea, nu au avut un efect major asupra prețurilor activelor cripto, ajungând la la 2,7% YoY, în conformitate cu previziunile analiștilor.


Capitalizarea totală a pieței criptoactivelor se situează în prezent în jurul valorii de 2.5 trilioane de dolari, cu aproximativ 500 de miliarde de dolari mai puțin față de vârful din 2021.


Monochrome lansează primul ETF din Australia cu dețineri directe de Bitcoin

Monochrome Asset Management, cu sediul în Australia, a lansat un ETF care deține direct bitcoin (IBTC), „primul și singurul fond de pe piață tranzacționat la bursă care a fost autorizat în cadrul categoriei de licențiere a activelor cripto, conform Australian Financial Services Licensing (AFSL)”. 

Înainte de IBTC, investitorii australieni puteau să investească doar în ETF-uri care dețineau indirect bitcoin sau produse bitcoin offshore, niciunul dintre acestea nebeneficiind de normele de protecție din cadrul regimului AFSL, se mai arată în anunț.

IBTC va începe tranzacționarea pe bursa Cboe Australia.

Această lansare continuă o tendință tot mai populară a țărilor și jurisdicțiilor care au aprobat în acest an ETF-uri bitcoin de tip spot sau produse tranzacționate la bursă, cum ar fi SUA, Hong Kong și Regatul Unit.

 
ETF-ul Bitcoin al BlackRock, IBIT, depășește GBTC de la Grayscale devenind cel mai mare fond de acest tip din lume

Marțea trecută, ETF-ul bitcoin de tip spot IBIT al BlackRock a depășit GBTC al Grayscale pentru a deveni cel mai mare ETF bitcoin de tip spot din lume, cu o deținere totală de 288.670 de bitcoin (aproximativ 19,7 miliarde de dolari).

Inițial, GBTC al Grayscale deținea aproximativ 620.000 de bitcoin atunci când a fost convertit dintr-un fond de investiții într-un ETF, în luna ianuarie a acestui an, dar a înregistrat retrageri semnificative în lunile următoare. În schimb, IBIT de la Blackrock a atras cele mai mari intrări, datorită structurii sale de comisioane mai mici și a „mărcii” sale 

În total, ETF-urile bitcoin de tip din SUA dețin în prezent peste 850.000 de bitcoin, aproximativ 4,3% din totalul bitcoin în circulație.


Riot a cumpărat un pachet de acțiuni din Bitfarms și intenționează să facă o ofertă publică de preluare

Riot Platforms a anunțat marțea trecută că a achiziționat un pachet de  9,25% din acțiunile firmei rivale de minerit bitcoin Bitfarms, devenind cel mai mare acționar al acesteia.

Comunicatul de presă a mai detaliat că Riot a făcut o propunere consiliului de administrație de a achiziționa toate acțiunile în circulație ale Bitfarms la un preț de achiziție de 2,30 de dolari per acțiune în numerar și acțiuni, ceea ce evaluează Bitfarms la aproximativ 950 de milioane dolari în capitaluri proprii.

Achiziția ar crea cea mai mare companie de minerit de bitcoin la nivel global, cu 15 locații în SUA, Canada, Paraguay și Argentina, având o capacitate de putere combinată de 1 gigawatt (GW) și o capacitate de exploatare de 19,6 exahashes pe secundă (EH/s). 

Într-un alt comunicat de presă, mai târziu în aceeași zi, Riot a anunțat o nouă achiziție de 3.002.350 de acțiuni (aproximativ 0,75% din acțiunile Bitfarms), ceea ce a dus participația lor totală în Bitfarms la 10%. Acțiunile achiziționate au fost dobândite prin achiziții pe piața bursieră Nasdaq și alte tranzacții pe piața liberă.

Povestea (și potențiala achiziție) este în curs de desfășurare.


PayPal adaugă stablecoin la blockchain Solana

PayPal a anunțat miercurea trecută (la Consensus 2024) că stablecoin PYUSD este acum disponibilă pe blockchain-ul Solana, ca parte a planurilor sale de extindere pentru a crește adoptarea PYUSD

PayPal și-a lansat inițial  PYUSD pe Ethereum în august 2023, cu scopul de a atrage atenția asupra proiectului PYUSD stablecoin și de a introduce utilizarea PYUSD celor 100 de milioane de utilizatori ai PayPal prin intermediul aplicațiilor PayPal și Venmo.

Într-o scrisoare deschisă, PayPal a menționat motivele pentru care a ales blockchain-ul Solana pentru extinderea PYUSD stablecoin, respectiv tranzacțiile mai rapide și mai ieftine și capacitatea de a utiliza „extensiile de token-uri” ale Solana, care permit opțiuni de personalizare mai mari și mai multe caracteristici unice pentru PYUSD stablecoin în viitor față de alte blockchains. 

În plus față de portofelele PayPal și Venmo, Crypto.com, Phantom și Paxos sunt alte trei locuri unde PYUSD (Solana) poate fi cumpărat.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...