Business-ul cu Kombucha care se triplează de la an la an

Date:

Chiar dacă business-ul cu kombucha, o băutură fermentată pe bază de ceai, mai are încă mult până să ajungă la adevăratul potențial, ritmul de creștere, aproape triplu de la an la an, este incredibil pentru Victor Nicolae, antreprenorul care a lansat această afacere în urmă cu șase ani.

A început de jos, cu 500 de euro împrumutați și două butoaie de la un prieten, ajungând cu multă muncă la o producție de 30.000 de sticle, astăzi, în mica unitate de producție din București, care îi aduce venituri de 50.000 de euro.

Pentru producția de kombucha, Victor Nicolae folosește doar ingrediente naturale pe bază de miere pură, ceai verde, ceai negru și ceai de rooibos. Are și două branduri: iKombucha, care se adresează mai mult cunoscătorilor și se găsește în principal în băcănii sau farmacii, și Furori, brandul comercial al companiei, destinat retailului, în special, și care are rolul de a susține afacerea. Nu în ultimul rând, băuturile pot fi achiziționate și online.

O evoluție spectaculoasă, am putea spune, dacă ne gândim că în urmă cu câțiva ani, Kombucha era vândută mai mult pe la târguri, unde și-a făcut destul de repede clienți fideli. Iar planurile de dezvoltare nu se opresc aici, fiind fixate noi ținte pentru perioada următoare, inclusiv intrarea în lanțurile de benzinării.

Ce este kombucha

Kombucha

În România puțină lume știe ce este kombucha, un antidepresiv foarte bun. Nici Victor Nicolae n-a știut până când n-a fost nevoie să se convingă de beneficiile ei pentru sănătate pe cont propriu.

După câte se pare, cultura de Kombucha vine din China și datează de acum aproximativ 2000 de ani. Kombucha este atât numele lichidului rezultat în urma interacțiunii culturii simbiotice de bacterii și drojdii cu substanțele organice de natură vegetală din ceai și cu zahărul, cât și al culturii respective.

Cultura de Kombucha seamănă cu o clătită cauciucată de culoare bej, fiind o colonie de circa 12 specii de microorganisme, care conviețuiesc in simbioză, alcătuind un sistem biologic complex. Colonia este compusa din bacterii “prietenoase” si ciuperci (drojdii), care transforma zahărul în care cresc, precum și principiile active ale ceaiului negru, în substanțe cu efecte vindecătoare. Concret, ciupercuța asimilează zahărul și substanțele nutritive din ceai, transformându-le într-un lichid bogat în minerale, vitamine și acizi organici benefici pentru sănătate.

„Este un produs bio, activ, neconservat, nepasteurizat ca să își păstreze proprietățile. Cele mai mari beneficii din băuturile Kombucha sunt că au foarte multe probiotice. Analizele au arătat că în fiecare mililitru se găsește un miliard de probiotice, există foarte multe enzime, antioxidanți, minerale, vitamine, zinc, cupru, magneziu, calciu. Avantajul major al lor este că fiind niște produse naturale, într-o formă simplă, sunt foarte bine asimilate de către organism”, spune Nicolae.

Trebuie menționat și efectul benefic asupra sistemului digestiv, pentru că se reglează tranzitul și, într-un anumit fel și foarte rapid, microbiomul, dar și influența asupra stării psihice, mai precizează antreprenorul.

Articol preluat de FoodBiz.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...