Arctic Stream transferă 23% din capitalul social al Data Core Systems

Date:

Integratorul de infrastructură și securitate IT Arctic Stream, emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, anunță că „a formalizat tranzacția privind achiziția de 23% din părțile sociale ale Data Core Systems (DCS), companie aflată între liderii serviciilor de securitate cibernetică din România. 

Semnarea acordului, în data de 21 martie 2025, reprezintă etapa finală de consolidare a parteneriatului strategic între AST și DCS, după îndeplinirea tuturor formalităților de due diligence juridic și financiar, specifice acestor operațiuni M&A (Mergers & Acquisitions). 

Potrivit acordului, valoarea tranzacției este de 9,89 milioane lei, sub forma unui mix format din cash, acțiuni AST și plăți bonus pentru îndeplinirea unor indicatori de performanță – condiții care au fost agreate în memorandumul de înțelegere între cele două companii, semnat în aprilie 2024. În urma finalizării achiziției, DCS este evaluată la 43 de milioane de lei (8,63 milioane de euro)”.

Dragoș Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream: „Mă bucur că putem anunța acționarii Arctic Stream și alte părți interesate de finalizarea achiziției a 23% din capitalul social al Data Core Systems, o companie aflată în topul celor mai buni furnizori de servicii de cybersecurity din România, care împărtășește aceleași valori cu noi. Acesta a fost criteriul cel mai important pe care l-am avut în vedere când am demarat acest parteneriat strategic, iar pe tot parcursul operațiunilor necesare finalizării tranzacției, ni s-a reconfirmat alegerea excelentă pe care am făcut-o. În urmă cu aproape un an, declaram că parteneriatul nostru își propune să construiască cel mai puternic pol de tehnologie în privința integrării de soluții IT și servicii de securitate cibernetică de pe piața din România. Astăzi, pot să confirm că acest parteneriat funcționează, la nivelul de excelență pe care ni l-am dorit, iar rezultatele sale vor deveni tot mai consistente.”

Cristian Mănescu, director general al Data Core Systems: „În ultima perioadă, am observat o creștere semnificativă a numărului de atacuri cibernetice, precum și diversificarea vectorilor de atac. Echipa Data Core Systems a fost implicată în gestionarea și remedierea cu succes a unui număr tot mai mare de incidente cibernetice, ceea ce a generat o cerere crescută pentru serviciile noastre. Frecvența solicitărilor pentru intervenții a crescut, iar impactul incidentelor a devenit mult mai serios. Cele mai frecvente atacuri pe care le-am întâlnit au fost observate din SOC-ul (Security Operations Center) propriu sau semnalate direct de către clienți. Parteneriatul cu Arctic Stream ne oferă oportunitatea de a ne extinde capabilitățile și de a aduce un plus de valoare clienților prin integrarea unor soluții și servicii avansate de securitate IT, într-un context în care amenințările digitale devin tot mai complexe.”

Cele două companii subliniază că prioritățile comune „constau în menținerea sinergiei operaționale, dezvoltarea liniilor de servicii și a capabilităților tehnice, pentru a-și sprijini clienții în a se adapta la cerințele directivelor europene, NIS2 (Network & Information Security Directive) și DORA (Digital Operational Resilience Act), și a-și crește capacitățile de răspuns la incidente informatice (Computer Security Incident Response Team).

Creșterea amenințărilor de securitate cibernetică și dezvoltarea pieței de profil se reflectă în evoluția Data Core Systems. Fondată în 2012, compania se află în plină expansiune, la nivel operațional și financiar, DCS a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de lei (14 milioane de euro), în creștere cu 130% față de 2023, și un profit net de aproximativ 2 milioane de lei”.

Arctic Stream (listată la Bursa de Valori București, sub simbolul AST) reamintește că „este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial, având parteneriate cu firme precum Cisco Systems, Dell, Fortinet, Netapp, Nutanix, Palo Alto, Recorded Future, Veeam, Vmware, Commvault și Hitachi”.

Data Core Systems, companie prezentă de 13 ani pe piața din România, este caracterizată ca „unul dintre cei mai relevanți jucători pe piața de cybersecurity, care derulează servicii de audit și consultanță, integrare de soluții de securitate, pentesting, servicii MSSP (Managed Security Service Provider) și SOC (Security Operation Center). Echipa deține peste 120 de certificări tehnice de cel mai înalt nivel și are parteneriate cu peste 50 de furnizori de tehnologie. Între clienții companiei se numără: 10 dintre primele 10 bănci și principalii furnizori de utilități din România, primele 5 mari firme de asigurări din regiunea CEE, alături de companii din telecom, manufacturing, media, retail și alte domenii”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Ne întoarcem la dozatoare! 10% din spațiul de vânzare va fi destinat instalațiilor de reîncărcare

Spațiile comerciale cu o suprafață mai mare de 400...

Privat: RECONSTRUCTION OF THE INSURANCE SYSTEM IN THE AGE OF DIGITIZATION USING AI

Marius Bogdan PETRE a*, Andreea BACIU b, Dragos Daniel DENDRINO c,Casandra Elena...

Piețele cripto au scăzut după publicarea unor date dezamăgitoare privind cheltuielile de consum personal PCE 

Piețele cripto au suferit o lovitură săptămâna trecută, în...

Tarifele vamale ale lui Trump apasă pedala de frână a industriei auto. Tarife reciproce la orizont

Anunțul de săptămâna trecută al președintelui Donald Trump privind...