Pădurea poate fi văzută, imaginar, și ca locul în care, câteodată, ajung piticii de grădină. O spune artistul plastic RONE – Florin Cicerone Cojocaru: „Pe când locuiam în Franța, în anii ’90, am aflat de o organizație care «răpea» piticii din grădini și îi «elibera» în păduri. Mă întreb ce s-a întâmplat cu acei pitici? Cum s-au metamorfozat?” tema este recurentă în creația sa, o dovadă în acest sens fiind expoziția „Pitici de pădure”, deschisă pe tot parcursul lunii aprilie la Galeria Kulterra din București, strada Știrbei Vodă nr. 104-106, sector 1, de miercuri până duminică, în intervalul 12:00-18:00.
RONE este născut în București în 1968, s-a format la Universitatea Națională de Arte „Nicolae Grigorescu”, a trăit și creat la Paris timp de unsprezece ani, colaborând cu galerii locale și explorând în profunzime formele și expresiile plastice. Din 2010, expune constant la Berlin, fiind recunoscut pentru „versatilitatea în tehnica picturală și profunzimea în abordarea și metamorfozarea formelor”. Piticul în viziunea sa este „un simbol al alterității, al grotescului comic și al fragilității umane”. Expoziția este recomandată prin faptul că „aduce împreună lucrări recente ce dezvoltă un dialog între mai multe tehnici și stiluri, propunând o abordare dezinhibată a unui motiv atemporal. Piticii, cu trupurile lor distorsionate și expresivitatea lor aparte, devin pentru RONE un instrument de «debanalizare a cotidianului», așa cum declară artistul, dar și o meditație asupra raportului dintre real și imaginar”.
Galeria Kulterra este caracterizată prin „angajamentul său în susținerea artiștilor emergenți și consacrați, dar și pentru promovarea unor direcții experimentale în arta contemporană. Cu o misiune care îmbină tradiția instituțională cu spiritul deschis al platformelor artistice actuale, Kulterra reunește comunități creative și oferă un cadru pentru dialoguri transdisciplinare”.