Agrofert cumpără o participație majoritară în compania românească East Grain și a subsidiarei acesteia din Ungaria

Date:

Grupul agroalimentar ceh Agrofert cumpără o participație majoritară în compania românească East Grain, activă în domeniul comerțului cu cereale și semințe oleaginoase, și a subsidiarei acesteia din Ungaria, asistat de firma de avocatură Schoenherr.

Prin această tranzacție, Agrofert intră pe piața românească de agribusiness, extinzându-și prezența în țara noastră, unde este activă deja în sectorul distribuției de îngrășăminte. 

Schoenherr i-a acordat asistență juridică cumpărătorului în România și Ungaria în legătură cu acest proiect. Tranzacția a fost semnată în octombrie 2023 și urmează a fi finalizată în următoarele câteva luni, sub condiția obținerii diverselor autorizări. 

Aceasta este cea mai importantă investiție străină în agribusiness-ul românesc din ultimul an. Suntem bucuroși că am fost alături de Agrofert în această tranzacție, care îi oferă companiei un start foarte promițător în acest sector în România, a declarat Mădălina Neagu, partener, care a coordonat echipa Schoenherr care a asistat Agrofert. 

Înființată în 1993 în Cehia, Agrofert este unul dintre principalii actori din industria agroalimentară din Europa Centrală. Este cel mai mare grup de companii care activează în industria agricolă și alimentară din Cehia și Slovacia. Are aproximativ 31.000 de angajați și peste 220 de filiale.

Activitatea principală a East Grain este comerțul cu cereale și semințe oleaginoase. De asemenea, compania oferă servicii conexe, precum servicii de logistică, depozitare, prelucrare și integrare. East Grain este activă în România, Ungaria și Serbia.

Echipa Schoenherr implicată în proiect a fost coordonată de Mădălina Neagu (partner) și a inclus avocați din birourile din București și Budapesta ale firmei, specializați în diverse arii de practică. Kinga Hetényi (local partner, Budapesta), Mihaela Popescu (senior attorney at law, București), Adrian Menczelesz (attorney at law, Budapesta) și Alexandra Șmahon (attorney at law, București) au avut roluri cheie în proiect. O echipă de avocați specializați în drept imobiliar, coordonată de Mădălina Mitan (local partner, București), a acoperit aspectele juridice privind proprietățile vizate, în timp ce echipa specializată în dreptul Uniunii Europene, dreptul concurenței și comerț exterior, coordonată de Georgiana Bădescu (partner), acordă asistență cu privire la notificarea operațiunii de concentrare economică și examinarea investițiilor străine directe.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Environ: România poate recupera anual peste două tone de metale rare din deșeuri electrice 

România are oportunitatea de a obține anual 2 tone...

INS: Rata de ocupare a populaţiei (15-64 ani) a fost de 63,8% în 2024, în creștere cu 0,8% față de 2023

Conform unui comunicat al Institutului Național de Statistică, în...

Cea de-a treia ediție a University Leadership Program a reunit la Timișoara 42 de participanți din 7 universități 

În cadrul University Leadership Program 2025 s-au derulat la...

Transportatorii români redeschid o rută istorică

Se redeschid rute istorice de transport rutier între Europa...