Companiile din România participante la Târgul de la Hanovra, mai vizibile la nivel internațional

Date:

Participarea la târgul internațional de la Hanovra (31 martie-4 aprilie) le-a oferit companiilor din România vizibilitate și numeroase oportunități de networking într-un cadru profesionist, contribuind astfel la integrarea lor în piața internațională. 

Anul acesta, 35 de firme din România și-au prezentat oferta la evenimentul de tehnologii industriale.

„Sunt foarte încântat să văd că România are o prezență puternică la ediția din acest an a Hannover Messe și sper că aceasta va fi menținută și susținută de statul român. Pe fondul evenimentelor actuale, este absolut important ca firmele românești să-și extindă și să-și diversifice relațiile de afaceri la nivel internațional. Târgurile internaționale de top din Germania, precum Hannover Messe, sunt o platformă perfectă pentru acest lucru”, a spus Sebastian Metz, director general AHK România.  

Companiile prezente în cele trei Pavilioane ale României de la Hannover Messe, organizate de către ARICE în parteneriat cu asociațiile de profil, având susținerea Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, s-au arătat foarte mulțumite de rezultatul participării la târg, subliniind faptul că au putut interacționa direct cu companii internaționale, potențiali clienți, dar și cu alte companii românești, au putut face schimb de experiență și pune bazele unei colaborările viitoare.

Iată câteva opinii ale expozanților:

Annamaria György, director comercial, Plasmaterm SA: „Suntem prezenți la acest târg pentru a ne prezenta serviciile și a găsi noi oportunități de afaceri și colaborări. Fiind mai mult de 10 firme la un loc în standul României, reprezentăm o forță economică și o gamă diversificată de produse și servicii, apreciate enorm de vizitatorii Hannover Messe”.

Ion Pădurețu, MEGATITAN SRL:Având în vedere că în anii trecuți am participat în mod individual la aceste târguri (Hanovra și Stuttgart), pot să fac foarte bine diferența. Colaborarea cu firmele venite din România, prezente la stand, nu este de neglijat, avem timp să ne descoperim reciproc calitățile și oportunitățile. Doresc de asemenea să menționez că am stabilit deja contacte concrete de colaborare cu firme din Germania, Belgia, Slovacia, Norvegia, Grecia, Austria, etc. din sectoare de activitate diferite. Acest fapt se datorează în principal atractivității standului românesc.”

Dorin Cristea, RomSoft SRL: „Este un program bun, de încurajare a activității de export a  firmelor românești, în principal pe piața europeană și în special pe piața germană. Participarea individuală este mult mai costisitoare, expozantul individual pierzându-se în anonimat. Participarea sub pavilionul României e un avantaj pentru atragerea marilor companii, dar și un mod extraordinar de a promova imaginea României.”

Ciprian Hațegan, Ropardo: „Participarea în pavilionul național al României este extrem de bună, atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al imaginii. La Hanovra promovăm împreună brandul de țară «Romania IT».”

Valeriu Velciu, președinte APREL și director general ELECTROTEL: „Participarea la expoziții internaționale de talia Hannover Messe, considerate «strategice», permite acces direct la clienți din toate zonele geografice, care altfel nu pot fi contactați ușor. Un mare avantaj este și obținerea de informații multiple, privind evoluțiile în domeniu, progresele concurenței, etc.

Susținerea de către Guvern a participărilor cu Pavilion Național este o parte importantă a politicii comerciale a tuturor țărilor lumii (nu numai a celor foarte dezvoltate). Pavilionul Național oferă o imagine a capabilității industriei românești mai bună, unitară. Creșterea exportului este, sau ar trebui să fie, o preocupare a tuturor autorităților, exportul fiind o sursă sigură pentru creșterea economică, stabilitatea balanțelor și a cursului valutar, împiedicarea creșterii șomajului, etc. una din puținele surse de sprijin pentru orice Program de guvernare.” 

Gabriela Rusu, vicepreședinta Federației Patronale din Industria Construcțiilor de Mașini (FEPA-CM): „Expunerea producătorilor români într-un pavilion național românesc conferă foarte multe beneficii firmelor participante, întrucât Pavilionul național are un pachet complet de servicii și facilități: internet, zone de întâlnire, spații pentru prezentări, asistență organizatorică și altele. Accesul la un spațiu de expunere bine poziționat și amenajat profesional, precum și la un stand comun cu dotări moderne, se realizează cu un cost redus, în condițiile în care o prezență individuală presupune cheltuieli de zece ori mai mari. Prezența colectivă a mai multor companii românești într-un spațiu comun generează un aflux sporit de vizitatori, atrăgând astfel atenția asupra pavilionului ca pol de interes în cadrul târgului.”

Cu ocazia desfășurării târgului, AHK România a organizat o delegație oficială, din care au făcut parte reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Ministerului Apărării Naționale cât și ai Ministerului Energiei. Aceștia au avut întrevederi în cadrul târgului cu Hubert Aiwanger, Vice Prim-ministru și Ministrul Economiei, Dezvoltării Regionale și Energiei al Landului Bavaria. Discuțiile s-au concentrat pe teme precum energia și securitatea, ministrul Aiwanger apreciind interesul firmelor românești pentru expertiza celor bavareze.  „În ultimii ani, schimburile comerciale dintre Bavaria și România au crescut de peste cinci ori. Prin urmare, sunt foarte încântat de interesul deosebit al Bucureștiului pentru expertiza bavareză. La fel ca Bavaria, România își planifică propria producție de hidrogen. Există deja planuri pentru ca acest hidrogen să fie transportat în Germania pe Dunăre sub formă de amoniac. Dorim să continuăm să urmărim aceste planuri împreună.”

Cu această ocazie a avut loc o masa rotundă „Transformări economice din Germania și România, oportunități și provocări pentru relațiile bilaterale”, organizată de AHK România în parteneriat cu Comitetul pentru Europa de Est al Asociației Oamenilor de Afaceri din Germania și Camera de Comerț și Industrie a Germaniei (DIHK), în care au fost abordate teme precum energia și apărarea, cu focus pe consolidarea cooperării între România și Germania. 

Delegația României a vizitat și sediul companiei Continental AG din Hanovra, ocazie cu care au fost evocate legăturile puternice și cooperarea strategică dintre România și Germania în domeniile energiei, inovației și dezvoltării industriale. Discuțiile cu Nikolai Setzer, director executiv al Continental AG, s-au concentrat pe întărirea parteneriatelor bilaterale în domenii precum mobilitatea automatizată, infrastructura inteligentă și soluții durabile. Setzer a reiterat angajamentul Continental față de România, subliniind relevanța strategică a țării în peisajul industrial european și rolul său vital în viziunea pe termen lung a companiei Continental, în special în fața provocărilor regionale și globale actuale.

Hannover Messe este cea mai importantă platformă internațională, organizată anual, dedicată tehnologiilor de transformarea industrială, cu inovații excelente și produse neobișnuite.  Anul acesta târgul a fost vizitat de peste 130.000 de persoane, în timp ce numărul firmelor expozante s-a apropiat de 4.000. Acestea au prezentat la standuri peste 14.000 de produse și soluții tehnologice.


Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 670 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

Tema anului 2025: People.Skills.Competitiveness. 

Cu tema anuală – People.Skills.Competitiveness. – subliniem rolul central al angajaților în succesul unei companii. Angajații și competențele lor sunt coloana vertebrală a fiecărei companii și contribuie în mod semnificativ la competitivitate. Angajații calificați și valoroși constituie baza pentru inovare, productivitate și creștere. Investind în competențele lor și în formarea continuă, companiile pot crea un mediu de lucru dinamic, care să încurajeze creativitatea și angajamentul. Prin urmare, companiile membre AHK se concentrează pe gestionarea strategică a talentelor și pe bunăstarea angajaților, nu numai pentru a îmbunătăți performanța afacerii, ci și pentru a promova un mediu de afaceri durabil și competitiv în România și Germania.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cazurile tot mai frecvente de incidente cibernetice prin metode de inginerie socială impun companiilor măsuri complementare de protecție 

Leader Team Broker: „Asigurarea Cyber oferă despăgubiri pentru compensarea...

Storia: Analiza pieței imobiliare din România în martie 2025, conform datelor ANCPI și INS

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a...

Rețele Electrice România lansează o licitație de până la 180 milioane lei pentru lucrări de racordare

Rețele Electrice România a lansat pe platforma electronică...

Magazinele Lidl din România, închise în primele două zile de Paște

Lidl România anunță că magazinele proprii vor fi închise...