Olimpiada Micilor Bancheri și-a desemnat câștigătorii

Date:

Peste 2.730 de elevi au participat la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs ce vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la disciplina opțională de Educație Financiară. 

Ediția de anul acesta a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la începutul lunii martie 2024, când elevi din 34 de județe ale țării și din municipiul București au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre școlile participante au fost admiși în etapa următoare a competiției. Cei mai buni 395 de elevi au participat la etapa națională a concursului, care a constat în realizarea unui proiect practic de educație financiară. 

La finalul acţiunii, primii olimpici la Educație Financiară, au fost aplaudați la scenă deschisă în cadrul unei Festivități de Premiere. Primii clasaţi au fost: 

Premiul I 

Trandafir Antonia, clasa a III-a, Școala Gimnazială nr. 4, Moreni, jud. Dâmbovița

Șipoș David, clasa a IV-a, Școala Gimnazială Corocăiești, jud. Suceava

Premiul II 

Buia Lorena-Aura, clasa a III-a, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu”, Maieru, jud. Bistrița-Năsăud  

Oprea Matei, clasa a IV-a, Școala Gimnazială nr.11, Buzău, jud. Buzău


Premiul III 

Mihai Ilinca, clasa a III-a, Școala Gimnaziala „Constantin Brâncoveanu”, Râmnicu Sărat, jud. Buzău

Pricopie-Filip Ingrid, clasa a IV-a, Colegiul Național „Costache Negri” Galați, jud. Galați

Au fost acordate și câte două mențiuni pentru fiecare clasă.

Au fost acordate, de asemenea,  2 premii speciale:

Premiul special pentru „Inovaţie în Educaţie Financiară” din partea Mastercard a fost acordat elevelor:

– Chiorpec Ana-Sofia din clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 311 din București, coordonator prof. Costache Nicoleta;

– Luchian Rebeca-Maria din clasa a III-a de la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” din Arad, coordonator Olga Cristina Indrieș;

– Nistoroiu Maria Alexia din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială ,,C-tin Brâncoveanu” Râmnicu Sărat, Buzău, coordonator prof. Albu Mona-Lisa Claudia.

Premiul special „Smart in banking ”din partea Alpha Bank Romania a fost acordat elevilor:

  • Dumitrescu Vlad din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială nr. 4, Moreni, jud. Dâmbovița, coordonator prof. Pahome Daniela;
  • Tuțică Sara din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială B.P. Hașdeu Câmpina, jud. Prahova, coordonator prof. Ghinea Maria;
  • Domilescu Filip din clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr. 24, Timișoara, jud. Timiș, coordonator prof. Albulescu Cornelia.

Chiar dacă podiumul i-a evidențiat pe cei mai buni, toți copiii au fost premiați pentru participare, iar la final, au primit premii, diplome și noi experiențe. 

Anul școlar 2023-2024, a reprezentat cel de-al unsprezecelea an școlar de predare a Educației financiare în învățământul preuniversitar din România. Numărul celor care l-au studiat a crescut de la an la an, respectiv peste 630.100 preșcolari și elevi din învățământul preuniversitar (din București și din cele 41 județe) s-au bucurat de predarea unei ore pe săptămână din acestă disciplină, sub formă de: opțional adică curriculum la decizia școlii (CDȘ), interdisciplinar – cu istoria, matematica, limba română, antreprenoriat, dezvoltare personală sau extracurricular. Totodată, în perioada 2013-2024, APPE a oferit cu titlu gratuit cca. 1,6 milioane de manuale. În plus, peste 450.000 de elevi și profesori au participat începând cu anul 2008 și până în prezent la activități de educație financiară (ateliere, conferințe, simpozioane, vizite la bănci și muzee etc.)”, a declarat prof. dr. Ligia Goloșoiu, fondatorul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație. 

Organizată de Asociaţia pentru Promovarea Perfomanţei în Educaţie, în parteneriat cu Ministrul Educației, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din proiectul de introducere şi promovare la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale Educaţie Financiară, de către Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Nationale.


Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație este membru afiliat OECD/INEF. Pe termen lung, APPE își propune ca prin proiectele sale să contribuie la formarea unui comportament rațional pentru viitorul consumator de produse și servicii bancare: un consumator responsabil, informat și avizat. www.appe.ro și platforma e-learning https://scoala.appe.ro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

În anul financiar 2023 Kaufland a avut o contribuție totală de 2,57 miliarde euro în economia locală

Kaufland își menține poziția în topul celor mai mari...

Bunătăți de la Casa Maria, din inima Hunedoarei

Descoperim o poveste venită din inima Hunedoarei, a unor...

Cummins își prelungește contractul pentru 17.000 de metri pătrați în CTPark Craiova

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de...