Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Date:

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro. Investiția beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile.

Proiectul de tip rooftop are o putere de 299 kWp și a fost instalat pe acoperișul unei unități de producție aparținând beneficiarului, situată în orașul Brașov.

Centrala fotovoltaică este formată din 545 de panouri ce acoperă o suprafață totală de 3.100 mp. Panourile vor produce 335 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 35%, din necesarul energetic al companiei. 

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 eliberate în atmosferă cu aproximativ 105 tone pe an iar deșeurile radioactive cu 1 kg pe an. 

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021,  platformă dedicată calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât și creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent și securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon și îmbunătățirii politicilor ESG.

„Panourile fotovoltaice sunt o soluție promițătoare pentru eficientizarea costurilor și o necesitate în lupta împotriva schimbărilor climatice. Investiția actuală se va amortiza în trei ani de zile și va aduce companiei noastre o economie de aproximativ 80.000 de euro pe an”,  spune Puchianu Ioan Dumitru, Administrator Dip&Gip. 

„Pentru 2024 avem în plan consolidarea segmentului de panouri fotovoltaice pentru clienţi dar şi creşterea ponderii energiei verzi în energia furnizată, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Avem în față și o serie de provocări, o piață volatilă, unde resursele umane sunt dificil de identificat şi de păstrat şi în care avansul tehnologic este accelerat în ceea ce priveşte echipamentele care compun sistemul de transformare a energiei solare în energie electrică”, spune Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare, până la implementare. 


În România, la începutul anului 2024, numărul prosumatorilor racordaţi la reţeaua de distribuţie depăşea 110.000 – de peste 2,7 ori mai mare faţă de începutul anului 2023, când aceştia erau în număr de 40.171 şi de peste opt ori mai mare faţă de 2022. La sfârşitul lunii februarie 2024, prosumatorii din România aveau instalată o capacitate de peste 1.400 MW, de peste cinci ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de puterea totală instalată în capacităţile de producţie din România, aceasta reprezintă o pondere de 7,9%. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...