Rețele Electrice Banat  investește aproape 70 milioane lei în infrastructura energetică din Caraș Severin

Date:

Compania Rețele Electrice Banat a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice, o procedură de achiziție de lucrări pentru modernizarea rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Caraș-Severin. Valoarea totală licitată este de aproximativ 70 milioane lei, în timp ce valoarea proiectului se ridică la 74 milioane de lei, dintre care 57,7 milioane de lei vor fi asigurați prin Fondul pentru Modernizare, un fond special destinat îmbunătățirii infrastructurii energetice și susținerii tranziției către un sistem de distribuție mai eficient și sustenabil.

Investițiile în modernizarea rețelelor electrice sunt esențiale pentru a oferi consumatorilor siguranța că alimentarea cu energie electrică va fi neîntreruptă, indiferent de condițiile meteo extreme. Pentru noi, operatorii de distribuție, asta înseamnă soluții tehnice complexe – de la trecerea infrastructurii în subteran până la digitalizarea completă a rețelei, astfel încât avariile să fie detectate și rezolvate automat. Aceste modernizări nu doar că sporesc reziliența rețelei, dar contribuie și la o integrare mai sustenabilă cu mediul înconjurător și comunitatea locală”, a declarat Mihai Vangu, Director Rețele Electrice Banat.

Acest proiect de modernizare va contribui la o infrastructură electrică mai sigură și mai eficientă, îmbunătățind calitatea serviciului de alimentare cu energie electrică și reducând riscurile de accidente. În plus, investițiile în rețelele subterane și modernizarea posturilor de transformare vor facilita o mai bună gestionare a consumului energetic și vor contribui la reducerea consumului individual și a pierderilor din rețea.

Lucrările se vor desfășura în localitățile Berzovia, Bocșa, Duleu, Remetea Poganici și Valea Mare, beneficiind de sprijinul autorităților locale și având un impact pozitiv asupra consumatorilor din aceste zone.

În localitatea Berzovia, proiectul prevede modernizarea a 59,6 km de linii aeriene de 20 kV si 6,2 km de linii aeriene de joasa tensiune, o parte semnificativă a acestora urmând a fi trecute în subteran pentru o mai mare siguranță și fiabilitate. De asemenea, 21 de posturi de transformare vor fi modernizate, facilitând astfel implementarea unui sistem modern de telecontrol și automatizare a rețelei.

În localitățile Duleu, Remetea Poganici, Valea Mare și Bocșa, lucrările de modernizare vor include și rețeaua de joasă tensiune, îmbunătățind calitatea alimentării cu energie electrică pentru 4.700 de clienți. Aceste intervenții vor asigura o distribuție mai fiabilă, reducerea pierderilor din rețea și contribuția la scăderea amprentei de carbon locale.

Termenul de depunere a ofertelor este 22 octombrie 2024, durata contractului fiind de 42 luni.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

She for Romania – Campanie pentru promovarea valorilor și leadershipului feminin

Campania #SheForRomania, inițiată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) în...

Av. Cosmin Marina este noul președinte al Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă CCIB

Membrii Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și...

Fabrica Nokian Tyres din Oradea începe livrările de anvelope

Nokian Tyres începe livrările de la noua sa fabrică...

Conferința PwC CEO Survey 2025: România trebuie să-și redefinească modelul economic pentru a continua să crească

În contextul unor perspective prudente de creștere economică, măsuri...