SUSTAINABILITY IN BUSINESS  FORUM & AWARDS – Ediția a 4-a • 14 Septembrie 2023 • GRAND HOTEL București • Sala RONDA

Date:

Atingerea țintelor propuse de sustenabilitate este prioritară în stabilirea strategiilor de dezvoltare a companiilor și comunităților.  Sustenabilitatea este de asemenea în topul listei preocupărilor organizaționale. Sustenabilitatea are în vedere impactul social, economic și de mediu și implică luarea de decizii cu privire la utilizarea tehnologiei și a practicilor de afaceri care susțin echilibrul ecologic pe termen lung și drepturile omului.

În acest context, THE DIPLOMAT – BUCHAREST organizează pe 14 septembrie, cea de-a a 4-a ediție a 

SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM, in cadrul GRAND HOTEL BUCURESTI, SALA RONDA urmat de  GALA PREMIILOR IN SUSTENABILITATE, aflată la cea de-a treia ediție și dedicată recunoașterii performanței inițiativelor, proiectelor, companiilor și liderilor din companiile ce operează în diversele industrii din România. 

Evenimentul este susținut de:

PARTENER PLATINUM: BOSCH ROMANIA

PARTENERI GOLD: TENARISSILCOTUB, ACCA, CHEP, BRD SOCIÉTÉ GÉNÉRALE, COCA-COLA HBC ROMANIA, CARREFOUR, 

DS SMITH Packaging Romania, SPHERA FRANCHISE GROUP, AUCHAN Retail Romania, RETURO Sistem Garantie Returnare, MAJOREL, ELECTRICA FURNIZARE, VPK, PEPSICO, ROMGAZ

CONNECTIVITY PARTNER: VODAFONE  

PARTENERI: ROMBAT, ENVIRON, TINMAR ENERGY, LOVERING & PARTNERS Business Consultants, MEGA IMAGE, GREEN CORPORATION, VOLT, MAZARS ROMANIA, HORVATH ROMANIA, EXIMBANK  

INSTITUTII PARTENERE: DEPARTAMENTUL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ – Guvernul Romaniei, CERC – Coaliția pentru Economie Circulară, CONFEDERAȚIA PATRONALĂ CONCORDIA, FIC-CONSILIUL INVESTITORILOR STRĂINI, AHK ROMANIA-Camera de Comert Romano-Germana, BRCC – Camera de Comert Romano-Britanica, HENRO – Asociatia Producatorilor de Energie Electrica

PARTENERI MEDIA: OUTSOURCING TODAY, AUTOMOTIVE TODAY, FINANCIAL INTELLIGENCE, ECONOMISTUL, ROMANIA DURABILA, CLUB ECONOMIC, ZIARUL BURSA

 

Transformarea în ceea ce privește operațiunile de business durabile și sustenabile pentru toate afacerile și segmentele industriale necesită o auto-analiză profundă, resurse financiare, implementarea digitalizării și soluții bazate pe tehnologie. O companie sustenabilă este aceea al cărei scop și acțiuni se bazează în mod egal pe preocupări financiare, de mediu și sociale.

 

LEADERSHIP IN SUSTENABILITATE | ACȚIUNI | EFECTE | TRANSFORMAREA MODELELOR DE AFACERI

Pe 14 septembrie, vom celebra PERFORMANȚELE companiilor, managerilor, liderilor de opinie și inițiativelor din industriile strategice ce s-au remarcat prin acțiuni eficiente în cele mai presante aspecte ale peisajului economic din România. 

 

PANELISTS

MIHAELA CROITORU, Sustainability, Climate & ESG Advisor (event moderator)
BERNHARD GEHLERT, Senior Vice President, Commercial Director, Bosch
Automotive SRL (Blaj)
GABRIEL IVAN, Country General Manager, CHEP Romania & Bulgaria
ALIN IOANEȘ, CEO, Rombat SA
GEMMA WEBB, CEO and Chairman of the Board of RetuRO Sistem Garantie Returnare S.A.
FLAVIA POPA, General Secretary, BRD Groupe Societe Generale
CRISTINA SIMA, Environment Senior Manager, TenarisSilcotub
ANDREIA STANCIU, Head of ACCA South-Eastern Europe
CORINA DOSPINOIU, Sustainability Director, Auchan Retail Romania
ROXANA PUIA, Marketing Director, Environ
CHRISTIAN SCHMIDT, Cluster Director DS Smith Packaging Romania
COSTICĂ MIȘACA, ESG Director, Sphera Franchise Group
CRISTIAN LAZAR, CEO & Founder, Green Pack
LOREDANA ALEXE, Senior Service Delivery Manager, Majorel Romania
ANDREEA NEGRU,  Spokesperson, Romgaz
ȘTEFAN URZICEANU, Head of Corporate Social Responsibility, Carrefour Romania
LAURA NEGRIȘOIU, Sustainability Director, Mazars Romania
ZSUZSA BERESCHI, Principal Energy & Utilities, Horváth Romania
ROXANA PINTEA, Head of Public Affairs, ESG and Communications, Vodafone România
ALICE NICHITA, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC
BART DOBBELAERE, Managing Director, VPK Packaging Romania & COREX Romania
EMILIAN DINICA, Transformation Manager, PepsiCo Romania 

FORUM AGENDA  

SESIUNEA I     PENTRU UN VIITOR SUSTENABIL – ABORDARE PRACTICĂ, REGLEMENTĂRI 

EFECTE ALE NOULUI CADRUL LEGISLATIV IN DOMENIUL SUSTENABILITATII ASUPRA COMPANIILOR DIN ROMANIA

In cadrul acestui panel, discutiile vor viza principalele acte normative din domeniul sustenabilitatii care vor intra in aplicare in urmatorii ani. Intrebarile moderatorului se vor concentra pe urmatoarele subiecte: 

  • Directiva CSRD: importanta, principale puncte, cine intra sub incidenta,  cand se va aplica, procesul de conformare, nivelul de pregatire al companiilor din Romania (actiuni si planuri)
  • Directiva de Due Diligence: cerinte, pe cine afecteaza, cand va intra aceasta in vigoare si sanctiuni; cat de pregatite sunt companiile din Romania
  • Regulamentul privind Taxonomia de Mediu: entitatile vizate, punctele principale, cum s-a implementat acest Regulament in Romania si cat de bine a fost inteles la nivelul companiilor; cat de pregatite sunt bancile pentru implementarea Regulamentului.

STRATEGIA DE SUSTENABILITATE & NET-ZERO: CELE MAI PRESANTE PROVOCĂRI CU CARE SE CONFRUNTĂ COMPANIILE PENTRU A IMPLEMENTA STRATEGII EFICIENTE CARE CREEAZĂ VALOARE ATÂT PENTRU AFACERI, CÂT ȘI PENTRU SOCIETATE

  • Utilitatea unei astfel de strategii pentru companii si consecintele nerealizarii
  • Exemple de strategii din partea companiilor si provocarile cu care s-au confruntat in realizarea acestora; cat de actualizate sunt strategiile la noul cadru legislativ sau planurile companiilor in acest sens.
  • Modul in care companiile gestioneaza sustenabilitatea: structurile implicate in dezvoltarea, implementarea si monitorizarea progresului tintelor si obiectivelor din strategie; roluri si atributiile Chief Sustainability Officer.
  • Importanta realizarii strategiilor de sustenabilitate si Net-zero  de catre companiile din portofoliu pentru sectorul financiar (ex. pentru banci)
  • Abordarea bancilor in cazul in care companiile din portofoliu nu vor initia niciun demers in aceasta directive.

SESIUNEA II      LEADERSHIP ORGANIZAȚIONAL ÎN REALIZAREA OBIECTIVELOR DE DURABILITATE


COMPANIILE INTEGREAZĂ SUSTENABILITATEA ÎN STRATEGIILE ȘI MODELELE LOR DE AFACERI ÎN MODURI NOI. SUSTENABILITATEA E O DECIZIE STRATEGICĂ, IAR SECTORUL ECONOMIC ÎȘI REINVENTEAZĂ MODELUL DE AFACERI ȘI MODUL ÎN CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ PRACTIC, ACTIVITATEA. 

  • Noile abordări de leadership ce includ preocupări referitoare la sustenabilitate 
  • Valori și dezvoltarea unei culturi autentice și reale de susținere a principiilor de sustenabilitate în companii 
  • Ce bune practici și soluții de reducere a emisiilor sunt cele mai comune în practica de zi cu zi în companii și instituții?
  • Comunicarea către angajați a obiectivelor de sustenabilitate și activarea sinergiilor în cadrul companiilor

SESIUNEA III      TRANSFORMAREA MODELELOR DE AFACERI ȘI ABORDAREA SUSTENABILITATII

SUPPLY CHAIN SUSTAINABILITY: IN CONTEXTUL DIRECTIVEI CSRD SI AL DIRECTIVEI DE DUE DILIGENCE CARE SUNT ABORDARILE CELE MAI EFICIENTE PENTRU STIMULAREA INTEGRARII SUSTENABILITATII IN LANTUL DE APROVIZIONARE 

  • De ce vorbim despre sustenabilitatea in lantul de aprovizionare 
  • Demersuri initiate de companii pentru a veni in sprijinul furnizorilor si pentru a se asigura ca au demarat integrarea sustenabilitatii in operatiunile lor.
  • Cum vor aborda companiile situatia furnizorilor care nu doresc sau nu pot sa se conformeze cu noile cerinte legislative sau nu intra sub incidenta acestora.
  • Masuri implementate sau planificate de companii pentru “inverzirea” lantului lor de aprovizionare, dar si pentru preintampina aparitia unor situatii de incalcare a drepturilor omului.

CLIMATE CHANGE: CAT DE PREGATITE SUNT COMPANIILE SI AUTORITATILE PENTRU A FACE FATA SCHIMBARILOR CLIMATICE SI CUM POT CONTRIBUI ACESTEA LA ATINGEREA OBIECTIVELOR GLOBALE DE NEUTRALITATE CLIMATICA 

Actiuni sau planuri ale companiilor pentru identificarea gradului de expunere si a vulnerabilatii acestora si a lanturilor lor de aprovizionare fata de riscurile climatice;

  • Utilitatea existentei unui dialog/cooperare intre autoritatile publice si companii in realizarea strategiilor publice pentru adaptarea la schimbarile climatice.
  • Modalitatea de gestionare a riscurilor climatice de catre companii
  • Rolul sectorului financiar in atingerea obiectivelor globale de neutralitate climatica
  • Cum pot companiile să accelereze tranziția la zero net

GREENWASHING

  • Ce este greenwashing
  • Cum este reglementat 
  • Masuri pentru prevenirea acestui fenomen
  • Cum se pot proteja companiile in fata acuzatiilor de „greenwashing”

 

GALA PREMIILOR IN SUSTENABILITATE

JURIU

RAMONA JURUBITA, Country Managing Partner, KPMG Romania & Moldova, FIC Vice President
MONICA MOVILEANU, Partner, ESG leader, PwC România
SORIN ELISEI, Director and Leader of Sustainability Practice, Deloitte Romania
ALEX LAIBAR, Executive Director, Circular Economy Coalition CERC
RAUL POP, Waste Management Expert, ECOTECA
ILINCA PANDELE, Member of the Executive Board, Head of Department Members’ Services and Vocational Education & Training, AHK Romania
COLIN LOVERING,  Chairman – British Romanian Chamber of Commerce
MIHAELA CROITORU, Sustainability, Climate &ESG Advisor


GALA PREMIILOR IN SUSTENABILITATE este dedicată performanței și angajamentului dovedit în dezvoltarea inițiativelor, proiectelor și liderilor durabili în sectoarele de afaceri din economia românească, pentru a evidenția și mai mult importanța primordială de a acționa în mod durabil indiferent de industrie sau regiune.

GALA PREMIILOR DE DURABILITATE își propune să promoveze într-o manieră transparentă și eficientă nevoia de a remarca companiile de top, liderii, managerii și proiectele performante în sustenabilitate. 

CATEGORII DE PREMII 

GAME CHANGER IN SUSTAINABILITY
SUSTAINABILITY FRONTRUNNER IN THE INDUSTRY
EDUCATIONAL PROJECT IN SUSTAINABILITY
SMART SUSTAINABLE CONCEPT
SUSTAINABILITY PARTNERSHIP OF THE YEAR
SOCIAL VALUE INITIATIVE IN SUSTAINABILITY
ESG INVESTOR OF THE YEAR
CIRCULAR ECONOMY INNOVATION OF THE YEAR
BEST SUSTAINABLE FINANCE SOLUTIONS PROVIDER
WASTE AND RESOURCE MANAGEMENT PROJECT OF THE YEAR
SUSTAINABLE SUPPLY CHAIN OF THE YEAR
TECHNOLOGY FOR GOOD AWARD
SUSTAINABILITY AMBASSADOR
LEADERSHIP IN SUSTAINABILITY
PERSONALITY OF THE YEAR IN CIRCULAR ECONOMY

CATEGORII SPECIALE DE PREMII

NET-ZERO CARBON STRATEGY OF THE YEAR
SUSTAINABILITY REPORTING & COMMUNICATIONS
BRAND OF THE YEAR

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...