Piețele cripto au rezistat relativ bine după „Ziua Eliberării”.
Din punct de vedere istoric, piețele cripto au fost susceptibile la scăderi mari în vremuri incerte. De exemplu, în timpul Covid, capitalizarea totală a pieței a scăzut cu aproape 50% într-o săptămână, așa că o scădere de 11% la cel mai scăzut nivel de la „Ziua Eliberării” din 2 aprilie este destul de modestă.
În special în ceea ce privește bitcoin, de când a atins un maxim istoric de 109.350 de dolari pe 20 ianuarie, prețul a scăzut cu 25%, tranzacționându-se în prezent la 81.600 de dolari. Scăderile de 25% nu sunt neobișnuite pe piețele bull Bitcoin sau cripto, oarecum de așteptat. Investitorii cripto experimentați privesc acest lucru ca pe o oportunitate de a-și crește deținerile.
Pe eToro, vedem mai multe cumpărări de la Ziua Eliberării, comparativ cu martie, în special pe 7 aprilie. Bitcoin, ethereum și solana sunt printre cele mai tranzacționate criptoactive, iar utilizatorii cumpără mai mult decât vând.
Vom aștepta să vedem dacă este atins pragul cel mai de jos, dar pe măsură tarifele vamale vor deveni o veste dimeniul trecutului și dacă condițiile financiare încep să se relaxeze (deprecierea dolarului american, scăderea randamentelor obligațiunilor, scăderea ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală, creșterea lichidității pe piețele financiare din cauza refinanțării datoriei guvernamentale), acest lucru ar putea deschide calea pentru următoarea mișcare ascendentă a pieței – și se pare că pe asta se bazează investitorii invididuali.
Tehnic vorbind, prețul bitcoin a coborât, de asemenea, la media ultimelor 50 de săptămâni, unde a găsit anterior sprijin după scăderea din 5 august, când Banca Japoniei a majorat ratele dobânzilor, oprind ieșirile de yeni în căutare de dobânzi mai mari pe alte piețe.De aici, prețul a crescut apoi cu 120% până la maximul istoric actual de 109.350 de dolari. Nu vreau să spun că se va întâmpla la fel din nou, dar acest lucru ne dă încredere că ne-am putea afla la un nivel minim sau foarte aproape de acesta.