Cresc facturile la gaze

Date:

Chiar înainte ca iarna să își intre pe deplin în drepturi, prețul gazelor naturale va crește. Scumpirea nu va fi mare, ca procent, dar românii vor simți cu siguranță majorarea în portofel, de luna viitoare, mai ales odată cu scăderea mai puternică a temperaturilor, când și consumul atinge cele mai ridicate niveluri, potrivit Adevarul.

Prețul gazelor naturale pentru populație a fost majorat, începând de miercuri, 10 ianuarie, fiind estimată o creștere medie de 5,6% a prețului final, potrivit Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE). Procentul diferă însă de la un furnizor la altul, iar impactul se va vedea încă de luna viitoare, când vor fi emise facturile ce conțin această majorare, susțin reprezentanții ANRE.

Decizia de creștere a prețului pentru consumatorii finali a venit din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care a anunțat că furnizorii au solicitat acoperirea costurilor, după ce au crescut prețurile de achiziție a gazelor.

Potrivit ANRE, „impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Atenție la gestionarea cheltuielilor și a plăților pe care le facem în această perioadă

Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar...

Wendy’s® se deschide în Mega Mall București pe 24 aprilie 

Așteptarea a luat sfârșit: Wendy's®, unul dintre cele mai...

Retailerii europeni și-ar putea crește profiturile operaționale totale cu 70 miliarde dolari până în 2030, prin utilizarea AI pe întreg lanțul valoric

| de Ruxandra Târlescu, Partener și Liderul departamentului de servicii fiscale și juridice, PwC România

Studiu EY România: Impactul tehnologiilor emergente asupra transformării economice

Peste două treimi din organizațiile românești au ca prioritate...