Dr. Celestino Fernández, doctor honoris causa al Universităţii Creștine Dimitrie Cantemir

Date:

Dr. Celestino Fernández, profesor emeritus al Universităţii din Arizona, personalitate de prim rang în aria ştiinţifică a sociologiei, a fost distins cu înaltul titlu de doctor honoris causa al Universităţii Creștine Dimitrie Cantemir din București (foto University of Arizona). Evenimentul s-a desfăşurat în contextul academic reprezentat de a VII-a ediţie a conferinţei internaţionale „Cultura europeană a drepturilor omului. Dreptul la fericire”, organizate de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, prin Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului, în colaborare cu partenerii săi din ţară şi din străinătate, conferinţă al cărei preşedinte de onoare şi keynote speaker a fost profesorul Fernández.

În deschiderea ceremoniei, prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, preşedintele Senatului Universităţii Creștine Dimitrie Cantemir, a prezentat Hotărârea Senatului UCDC de a acordare a titlului onorific. Laudatio a fost prezentat de rectorul UCDC, prof. univ. dr. Cristiana Cristureanu. Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu a dat citire în limba latină Diplomei de doctor honoris causa şi i-a înmânat profesorului Fernández însemnele titlului. În cuvântul de răspuns, dr. Celestino Fernández a mulţumit pentru onorantul titlu şi a adresat felicitări fondatorilor Universităţii Creștine Dimitrie Cantemir la 30 de ani de la crearea acesteia, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, preşedintele Uiversităţii, prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, preşedintele Senatului. Totodată, dr. Celestino Fernández a apreciat participarea studenţilor la evenimentul academic, precum şi în ansamblul de activităţii al vieţii universitare.

Dr. Celestino Fernández a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor noastre inspirate de evenimentul ştiinţific reprezentat de actuala conferinţă internaţională sub egida UCDC:

– Domnule profesor, cum caracterizaţi elementele care apropie Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir şi Universitatea din Arizona?

– Aspectul cel mai important pe care l-am perceput este angajamentul faţă de studenţi. Acesta ne uneşte în primul rând, ca şi, întreaga preocupare pentru dreptul la fericire, care constituie şi tema conferinţei de faţă.

– Ce reprezintă în opinia dumneavoastră fericirea elevului, a studentului în procesul educativ?

– În primul rând, este vorba despre o persoană care gândeşte liber, care realizează cine este, şi nu o persoană căreia i se spune cine să fie. Toată lumea-i spune celuilat cum să trăiască. Guvernul, religia, societatea, părinţii, toţi ne spun cum să trăim, însă important este ca fiecare persoană să realizeze cine este şi cum îşi doreşte să trăiască.

– Sesizaţi existenţa unei crize a educaţiei de azi în ceea ce priveşte relaţiile dintre elevi şi profesori, dintre studenţi şi profesori?

– Tinerii se confruntă astăzi cu numeroase probleme. Vorbim în primul rând despre anxietate, despre depresie. Dacă-i ajutăm să înţeleagă cine sunt ei, dacă-i ajutăm să trăiască o viaţă mai fericită, asta poate contribui la înlăturarea crizelor, la bunăstarea întregii comunităţi.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele Carierista x Skillab pentru (re)integrarea femeilor pe piața muncii

Se lansează parteneriatul dintre organizația non-profit Carierista și platforma...

Burse de studii pentru programe de educație executivă

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și...

Cushman & Wakefield Echinox: Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a...

MedLife lansează primul asistent AI care oferă ghidaj medical personalizat, direct în aplicație

 MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România,...