Grupul IPF, 15 milioane de clienți, dintre care, 1,3 milioane din România, serviți în 27 de ani 

Date:

Grupul International Personal Finance (IPF), din care face parte și Provident Financial România, anunță că „a atins pragul de 15 milioane de clienți, de la înființarea sa din 1997. Grupul IPF, listat la bursa din Londra, este activ în 7 țări din Europa, precum și în Mexic și Australia. Din 2006, de când a început operațiunile în țara noastră, Provident a susținut și a contribuit la îndeplinirea planurilor a peste 1,3 milioane de români”.

Florin Bâlcan (foto), directorul general al Provident Financial România: „Rămânem dedicați angajamentului nostru de a oferi cu responsabilitate acces la produse financiare simple tuturor, inclusiv acelei categorii de consumatori care nu are întotdeauna acces la serviciile oferite de alte instituții financiare, fie din lipsa unui istoric de creditare, a unui istoric negativ sau din cauza unor venituri sub medie.”

IPF subliniază că, „an de an, numărul românilor care își creează sau îmbunătățesc istoricul de creditare cu sprijinul Provident este constant de ordinul zecilor de mii. Numai anul trecut, Provident a emis, pentru clienții săi, peste 27 de mii de scrisori de refinanțare. 

Provident a încheiat anul 2023 cu peste 175.000 de clienți activi, aproape jumătate dintre aceștia fiind din zona rurală. Provident rămâne prima opțiune pentru împrumutul la domiciliu, modelul tradițional de business, care are în spate o istorie de peste 140 de ani și milioane de clienți în întreaga lume. 

În paralel, de-a lungul timpului, Provident și-a extins eforturile de a susține incluziunea financiară prin diversificarea produselor oferite. Aproximativ 20% dintre clienții care au luat un nou împrumut în prima jumătate a acestui an au ales și produsul de asigurare conceput special de Metropolitan Life.

Astăzi, clienți din generația tânără, familiarizați cu tehnologia, dar care au aceleași nevoi reale și posibilități limitate, au acces la servicii financiare în condiții de siguranță și responsabilitate prin intermediul ProviOnline, un produs Provident 100% digital. Provident este prezent în magazinele fizice Flanco și Emag, ca soluție de finanțare responsabilă pentru nevoi practice. În plus, prin intermediul unei platforme de brokeraj, produsele de creditare Provident au devenit disponibile în peste 350 de magazine”. 

Provident Financial România reamintește că „face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienți în 7 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internațională listată la Bursa din Londra. 

În România, Provident este prezent din 2006, timp în care a acordat împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, pentru peste 1,2 milioane de români. Rolul Provident este de a susține incluziunea financiară prin crearea unui istoric de creditare și de a oferi cu responsabilitate oamenilor din toate păturile sociale acces la o formă de finanțare flexibilă și transparentă. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro. 

În 2022, Provident Financial România a fondat Asociația Provident Pentru Educație, care va coordona toate inițiativele de implicare socială. Primul proiect coordonat de asociație este Invizibilii, care are rolul de a facilita incluziunea financiară și socială pentru românii din 6 categorii vulnerabile identificate de companie în urma unui studiu: fermieri de subzistență, muncitori la negru, familii monoparentale, mici antreprenori în risc de sărăcie și excluziune socială, pensionari în risc de sărăcie și excluziune socială și șomeri involuntari între 55 și 64 de ani”.      

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Nominalizările pentru reînnoirea mandatului membrilor Comitetului Economic și Social European

Consiliul Economic și Social (CES) anunță că, „având în...

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: Intermedierea financiară – între realitate și potențial

Discurs rostit în cadrul conferinței cu tema „Ancore strategice...

Tendințele economice în 2025: Adaptare și inovație pentru competitivitate

Într-o lume aflată în plină revoluție tehnologică și într-un...