Liderii marilor universități tehnice europene, reuniţi la Politehnica București

Date:

Cea mai importantă asociație a universităților de inginerie din Europa – The Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research (CESAER) – sunt reuniţi prin liderii lor acdemici la Universitatea Politehnica din București (17-19 octombrie 2018), în ediția 31 a Adunării Generale. Reuniunea are ca obiectiv dezvoltarea colaborării în educație,   cercetare şi inovare în perspectiva evoluţiilor economice, ştiinţifice și geopolitice. Evenimentul constituie un bun prilej de cunoaştere de către profesori şi cercetători din mari universităţi a potenţialului creator de înalit nivel al Politehnicii bucureştene. Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, director în exercţiu al Boardului CESAER, evidenţiază că „este o oportunitate excepţională prezenţa atâtor rectori de mari universităţi la Bucureşti, o oportunitate de a dezvoltat multe lucruri împreună. Universitatea noastră este o universitate extrem de deschisă, o universitate care îşi doreşte parteneriate. Avem parteneriate cu universităţi din peste 100 de ţări ale lumii şi dorim să dezvoltăm aceste parteneriate şi pentru studenţii noştri şi pentru profesori şi cercetători”.

La rândul său, Sir Jim McDonald, preşedintele CESAER, apreciază că „România se poate mândri cu reputaţia pe care a reuşit să şi-o creeze UPB în Europa”, impunându-se ca „o universitate cu ambiţie mare, care aduce o contribuţie adevărată la educaţie, cercetare şi rezultate academice performante”.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Atenție la gestionarea cheltuielilor și a plăților pe care le facem în această perioadă

Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar...

Wendy’s® se deschide în Mega Mall București pe 24 aprilie 

Așteptarea a luat sfârșit: Wendy's®, unul dintre cele mai...

Retailerii europeni și-ar putea crește profiturile operaționale totale cu 70 miliarde dolari până în 2030, prin utilizarea AI pe întreg lanțul valoric

| de Ruxandra Târlescu, Partener și Liderul departamentului de servicii fiscale și juridice, PwC România

Studiu EY România: Impactul tehnologiilor emergente asupra transformării economice

Peste două treimi din organizațiile românești au ca prioritate...