Management nou la Exim Banca Românească

Date:

Adunarea Generală a Acționarilor Exim Banca Românească a decis componența conducerii băncii pentru următorii patru ani: Traian Halalai (foto) – președinte executiv, Lidia Stan – vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Cătălin Pârvu – vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea corporate şi trezorerie, Codin Năstase – vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de control intern/CRO. 

Adunarea Generală a Acționarilor a decis și completarea structurii Consiliului de Administrație (CA) al băncii cu componenta neexecutivă: Andrei Răzvan Micu – membru neexecutiv și președinte al CA, Nina Puiu, Cristi Marcel Spulbăr, Dragoş Graţian Popa şi George Liviu Maha – mbri neexecutivi independenți. 

Nominalizările pentru noua conducere a băncii urmează să fie transmise Băncii Naționale a României în vederea autorizării. 

EximBanca Românească reamintește că „Traian Halalai, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea băncii, a preluat managementul EximBank în noiembrie 2012, când banca se situa pe locul 21 în topul băncilor din România după activele administrate. Deciziile strategice și cele operaționale, precum și acțiunile întreprinse în timp au permis băncii să performeze și să-și întărească poziția pe piață, devenind una dintre cele mai valoroase companii românești și intrând în Topul celor mai mari 10 bănci după active. În decembrie 2022, banca a finalizat procesul de fuziune prin absorbție între EximBank, în calitate de e societate absorbantă, și Banca Românească, în calitate de societate absorbită, schimbându-și denumirea în Exim Banca Românească. Fuziunea a reprezentat o premieră pe piața bancară românească fiind prima oară în istoria banking-ului când o bancă cu capital de stat preia o bancă privată, marcând totodată intrarea pe segmentul retailului bancar a unui nou jucător, puternic și pregătit să contribuie la diversificarea ofertelor bancare și, în același timp, permițând majorarea ponderii capitalului românesc în industria bancară. 

În prezent, Exim Banca Românească ocupă poziția a opta în clasamentul băncilor din România după activele administrate și continuă să evolueze în condiții de eficiență și profitabilitate, asigurând o creștere sustenabilă a afacerilor. Astfel, în primele zece luni ale acestui an, Exim Banca Românească a înregistrat o creștere a veniturilor operaționale cu 21% față de perioada similară a anului trecut, contabilizând totodată și o majorare cu 12% a profitului net”.

Exim Banca Românească este „o bancă universală ce are ca acționar majoritar statul român care deține, prin Ministerul Finanţelor, 98,86% din capitalul social, restul acțiunilor fiind în posesia acționarilor minoritari persoane fizice si juridice – 1,14%.

Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 82 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene. În plus, pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...