Proiect pentru descoperirea preferințelor de carieră

Date:

„Construim Meserii” se intitulează proiectul implementat în România de Junior Achievement cu sprijinul companiei Carmeuse, lider mondial în producerea varului, a calcarului cu conținut ridicat de calciu, varului cu diverse granulații și agregatelor. Organizatorii ne informează că, aflat la a doua ediție, proiectul a inclus „activități pe teme de orientare profesională, coordonate și derulate în școli de către profesori și consultanți voluntari. Aceste activități i-au ajutat pe elevi să înțeleagă importanța învățării aplicate, să își descopere preferințele de carieră și i-au încurajat să adopte o atitudine proactivă față de educație și învățare în general.

Elevii înscriși în clasele IX-XIII din școli din județele Argeș, Brașov, Dâmbovița și Hunedoara, dar și din alte orașe selectate, au participat pe parcursul anului școlar la diverse activități, care au stimulat interesul acestora pentru viitorul profesional și i-au pregătit practic și teoretic, în acord cu cerințele de pe piața muncii.

1.700 de elevi, împreună cu profesorii lor coordonatori, au avut acces gratuit la kitul educațional oferit de Junior Achievement, pe platforma JA LearnTM, dar și la activități, sesiuni la clasă și online, exerciții, teste și studii de caz.

10 consultanți voluntari au devenit profesori pentru o zi și au oferit celor 270 de elevi din clasele selectate lecții și exemple din experiența lor educațională și profesională, ajutându-i să se orienteze privind alegerea parcursului profesional în viitor și să ia decizii informate”.

Proiectul „Construim Meserii” face parte din inițiativa globală a Carmeuse și Junior Achievement de susținere a tinerilor în alegerea viitoarei profesii.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Apa Nova a plătit dividende de peste 13 milioane către Primăria Capitalei

Apa Nova București, furnizorul serviciilor de apă potabilă și...

Noua versiune a contractului pentru producătorii care se încadrează în normele SGR, aflată în consultare publică 

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, anunță că o nouă...