Site de știri bazat pe tehnologie blockchain pentru combaterea dezinformării

Date:

Agenția de comunicare și PR „2032communication” anunță că „propune pieței internaționale de media Meowdini.news, un website creat de o echipă 100% românească, care utilizează o abordare inovatoare, tehnologia blockchain, pentru a combate dezinformarea și a oferi informații verificate. Proiectul este într-o primă etapă de dezvoltare, care va culmina cu listarea meme coin-ului Meowdini, la finalul lui 2024”. 

Inițiatorii subliniază că, „într-o eră digitală dominată de dezinformare, Meowdini.news se distinge prin selecția atentă a știrilor, autenticitate, abordare descentralizată si sustenabilitate. 

Echipa editorială experimentată a platformei filtrează cu atenție informațiile din surse de încredere, oferind o sinteză a celor mai importante evenimente din lume. În același timp, implementarea tehnologiei blockchain va asigura veridicitatea informațiilor și va combate dezinformarea”.

Alecsandra Costin, fondatoarea 2032communication și cofondatoarea Meowdini.news: „Ideea a pornit de la nevoia de informare rapidă și corectă. Astfel, am gândit un produs care, deși acum nu este automatizat, ci filtrat manual, în viitor va avea în spate tehnologia blockchain ce va garanta autenticitatea informației. Va fi o platformă de știri complet descentralizată.”

Alin Hampu, fondator Meowdini.news: „Meowdini.news reprezintă un pas semnificativ înainte în lupta împotriva dezinformării, oferind o soluție promițătoare care combină expertiza umană cu puterea tehnologiei blockchain. Pe măsură ce continuă să evolueze, platforma dobândește potențialul de a revoluționa modul în care consumăm și distribuim știrile, astfel vrem sa creăm o comunitate globală mai informată și mai implicată.”

Creatorii website-ului precizează că „Meowdini.news se va baza pe o rețea de utilizatori activi care se vor implica în verificarea și distribuirea știrilor, consolidând încrederea în platformă. Proiectul, realizat în parteneriat cu specialiști în tehnologia blockchain, este susținut de un meme coin, oferind astfel o modalitate unică de a finanța platforma și de a recompensa utilizatorii pentru contribuția lor.

Obiectivele Meowdini.news sunt

  • Combaterea dezinformării: Platforma are potențialul de a reduce semnificativ dezinformarea prin verificarea riguroasă a informațiilor și prin promovarea surselor de încredere;
  • Creșterea transparenței: Tehnologia blockchain va asigura transparența totală a procesului de selectare și publicare a știrilor;
  • Empowerment-ul utilizatorilor: Meowdininews oferă utilizatorilor posibilitatea de a se implica activ în verificarea și distribuirea știrilor, consolidând încrederea în platformă;
  • Un model de presă durabil: Utilizarea unui meme coin ca sursă de finanțare poate crea un model de presă urabil și independent.

Lansarea oficială a meme coin-ului Meowdini se va face până la sfârșitul lui 2024. Platforma ce susține criptomoneda se prezintă ca o soluție inovatoare pentru combaterea dezinformării și promovarea unei lumi corect infórmate”. 

Meowdini.news este definit ca „un website internațional de știri creat de agenția de comunicare și PR 2032communication, care activează din 2017, în România și Spania. Platforma își propune să ofere o acoperire a știrilor precisă și la timp, utilizând în același timp tehnologia blockchain pentru a asigura autenticitatea informațiilor. Meowdini.news este dedicată combaterii dezinformării și promovării unei lumi corect informate.2032 communication este „singura agenție de comunicare și PR, din România, care se axează preponderent pe promovarea antreprenoriatului feminin. Echipa este formată din experți seniori în strategie și comunicare, cu experiență în presa de televiziune, comunicare corporativă și brand PR. Pentru serviciile de social media, lucrăm cu specialiști tineri și creativi. Cu un portofoliu divers și o echipă de specialiști talentați, 2032communication este dedicată consolidării și promovării imaginii clienților săi în mediul de afaceri. Fondată în 2017, 2032 communication este o agenție care inovează și oferă, în fiecare an, produse unice pe piața de PR”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

În anul financiar 2023 Kaufland a avut o contribuție totală de 2,57 miliarde euro în economia locală

Kaufland își menține poziția în topul celor mai mari...

Bunătăți de la Casa Maria, din inima Hunedoarei

Descoperim o poveste venită din inima Hunedoarei, a unor...

Cummins își prelungește contractul pentru 17.000 de metri pătrați în CTPark Craiova

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de...