Transelectrica a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Roman Nord

Date:

La începutul acestei săptămâni, CNTEE Transelectrica SA  a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Roman Nord,  o investiție de 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii. Obiectivul investițional  contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei. Lucrările au fost  executate de ROMELECTRO SA, cu subcontractant Electroconstrucția ELCO Iași. 

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA are ca prioritate  modernizarea continuă a rețelei electrice de transport prin derularea unui amplu plan  investițional pentru asigurarea funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național și  implicit, pentru asigurarea alimentării utilizatorilor în cele mai bune condiții, fără întreruperi. 

Finalizarea Stației Roman Nord completează proiectul major de retehnologizare a Axului 400  kV Moldova, alături de stațiile Bacău Sud, Gutinaș și Suceava, retehnologizate în etape  anterioare. Prin procesul de modernizare a Stației Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost  implementate standarde tehnologice avansate care facilitează operarea automatizată de la  distanță în condiții de siguranță.  

Obiectivul investiției a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic și moral cu unele  performante și execuția lucrărilor de integrare a stației în Centrul de Teleconducere și  Supraveghere a Instalațiilor. Astfel, Stația Roman Nord este reprezentativă pentru proiectele  derulate de Transelectrica prin soluțiile de echipamente primare și secundare adoptate, toate  de ultimă generație, la cel mai înalt nivel de calitate și fiabilitate. 

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizează zona  Moldovei, CNTEE Transelectrica SA a finalizat în 2021 lucrările de modernizare a Stației  Bacău Sud și are în derulare investiții importante și pentru retehnologizarea stațiilor Munteni,  Dumbrava și Focșani Vest.  


*** Stația Electrică de Transformare Roman Nord a fost pusă în funcțiune în anul 1989 și nu a mai  beneficiat până acum de niciun proces de modernizare/retehnologizare.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate