Transformarea digitală în energie – 23 martie 2022

Date:

Sectorul energetic în contextul noii economii digitale  are nevoie sa fie electrificat, eficient, interconectat şi verde. Conceptul de economie/energie verde nu este unul abstract, ci este produsul calibrării acțiunii politice cu inovația tehnologică, cu nevoile de dezvoltare ale companiilor şi nevoia consumatorilor de a beneficia de energie curată şi rentabilă. Tranziția ecologică şi digitalizarea au început să modeleze piaţa globală a energiei într-un ritm rapid şi au fost înregistrate câteva evoluții pozitive în ultimii ani.

Pentru a pune în context local aceste aspecte, THE DIPLOMAT – BUCHAREST organizează cea de-a 3-a ediție a  DIGITAL TRANSFORMATION IN ENERGY & UTILITIES pe 23 Martie, un eveniment hybrid ce va avea loc în cadrul Radisson Blu Hotel în Bucureşti, în intervalul 09:30-13:00. 

Link online event: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_4DlKKI5-QKe1YxDBnGWPiA 

INTERNET OF THINGS  |  INTELIGENŢĂ ARTIFICIALĂ  |  SOLUȚII DE SECURITATE CIBERNETICĂ | ENERGIE REGENERABILĂ | DECARBONIZARE | TEHNOLOGII DIGITALE | TRANZIȚIA CĂTRE ENERGIE VERDE  | IMPACT CONSUMATORI FINALI   

EVENT AGENDA

ACTUALIZĂRI ŞI REGLEMENTARI ALE PIEȚEI ENERGETICE 

Perspective locale și actualizări ale politicilor de reglementare ale pieței energetice din România; Punctul de vedere al autorităților cu privire la evoluția sectorului energetic în România și  implementarea energiei verzi și a tehnologiilor curate în sectorul energetic. Direcții și obiective europene, ca parte a pregătirii PLANULUI DE ACȚIUNI AL COMISIEI UE PRIVIND DIGITALIZAREA SISTEMULUI ENERGETIC, care urmează a fi publicat în primul semestru al anului 2022, rezultate și perspective locale privind transformarea sectorului energetic în România.

ENERGIE REGENERABILĂ ŞI DECARBONIZARE 

Constrângerile referitoare la disponibilitatea componentelor și finanțărilor ce stau la baza construiții unui segment puternic de energie regenerabilă vor continua și în acest an, rezultând în amânarea sau încetinirea unor proiecte. Decarbonizarea economiei globale și a industriilor sensibile se va intensifica, rezultând într-o creștere a implementării proiectelor bazate pe utilizarea hidrogenului, a tehnologiilor de electrificare și a eficientei energetice.

TEHNOLOGII VERZI ŞI TRANZIȚIA CĂTRE ENERGIE VERDE 

Guvernele vor continua să stimuleze agenda ESG ((Environmental, Social, & Governance), în timp ce transformarea digitală va modela strategiile de dezvoltare și operare a companiilor din industriile de utilități, energie, cu obiectivul final de atinge țintele asumate de reducere a emisiilor. Energia curată este tema dominantă a transformării economiei energetice globale, alături de eforturile companiilor de a-și îmbunătăți eficiența energetică. Toate aceste aspecte trebuie să fie calibrate la implementarea eficientă şi utilizarea noilor tehnologii din domeniul energiei verde. 

OPORTUNITĂȚI & PROVOCĂRI ALE TEHNOLOGIILOR SMART 

Transformarea digitală a sistemului energetic aduce beneficii evident, dar are și cota sa de riscuri și provocări legate de aspectele sensibile și caracteristicile particulare ale sistemului energetic din România. Una dintre aceste provocări este utilizarea şi/ sau înlocuirea în siguranță și în mod eficient a sistemelor și tehnologiilor tradiționale cu cele noi inteligente și cum pot fi implementate în ecosistemul IoT, Energy-as-a-Service (EaaS), AI, etc. De asemenea, o altă provocare extrem de puternică este securitatea cibernetică, mai ales pentru un sistem strategic aşa cum este cel energetic. 

TRANZIȚIA CĂTRE ENERGIE VERDE ȘI TRANSFORMAREA DIGITALĂ: IMPLICAREA TUTUROR ACTORILOR DIN INDUSTRII 

Odată cu toate schimbările survenite în 2021 în sectorul energetic, consumatorul roman a devenit conștient de rolul sau activ în abordarea și semnalizarea problemelor energetice. Sectorul energetic, ca și toate industriile cu implicații directe în viata oamenilor, este transformat și operat de toți actorii implicați: grupuri de consumatori, instituții academice și de cercetare, companii private și de stat, furnizori de soluții tehnologice, factori de decizie, autorități guvernamentale, asociații și grupuri de lobby și lideri de opinie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025

Calitate și economii în centrul tradițiilor pascale Un studiu realizat...

Bucurie de Paște din lucruri simple: BCR propune 10 sfaturi financiare de Sărbători

Banca Comercială Română (BCR), prin programul Școala de Bani,...

Power of Now 2025 – un eveniment despre căutare, autocunoaștere și devenire profesională 

Peste 300 de liceeni și studenți din București, Brașov,...