Transylvania Live, program de revitalizare a patrimoniului

Date:

Fundația Mihai Eminescu Trust și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR au lansat la Sighișoara programul Transylvania Live, cu scopul subliniat de iniţiatori „de a îmbogăți experiența turistică în regiune și de a implica activ comunitățile locale în vederea dezvoltării lor, contribuind, totodată, la promovarea scenei tinere de artiști români”. Concretizarea se va face prin 18 evenimente culturale în regiune cu scopul de a promova patrimoniul și tradițiile locale. Un astfel de eveniment a fost cel inaugural, în care au concertat doi dintre cei mai apreciați artiști ai scenei tinere de jazz din România: Viorica Pintilie acompaniată de Ciprian Pop la chitară. Din perspectiva programului Transylvania Live, în acelaşi context au vorbit Caroline Fernolend, președinte al Fundației Mihai Eminescu Trust și Sebastian Gheorghiu, manager de proiecte al UCIMR. De asemenea, s-a adresat participanţilor primarul orașului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălâncrăvean.

Fără a intra aici în detaliile programului, este de semnalat că un eveniment apropiat în timp se va desfăşura de Paști la Viscri: „o experiență multi-senzorială”, cu vizitarea spațiilor de patrimoniu UNESCO, întâlnire cu oameni ai locului, meșteri și bucătari talentați, un concert de jazz în incinta bisericii fortificate de la Viscri, inclusă în patrimoniul UNESCO; vor concerta New Landscapes: Ana Maria Galea acompaniată la pian de Daniel Csikos, biletele fiind deja disponibile pe myticket.ro. La vară, programul va include evenimentele festivalului ICon Arts Transilvania.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Atenție la gestionarea cheltuielilor și a plăților pe care le facem în această perioadă

Centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar...

Wendy’s® se deschide în Mega Mall București pe 24 aprilie 

Așteptarea a luat sfârșit: Wendy's®, unul dintre cele mai...

Retailerii europeni și-ar putea crește profiturile operaționale totale cu 70 miliarde dolari până în 2030, prin utilizarea AI pe întreg lanțul valoric

| de Ruxandra Târlescu, Partener și Liderul departamentului de servicii fiscale și juridice, PwC România

Studiu EY România: Impactul tehnologiilor emergente asupra transformării economice

Peste două treimi din organizațiile românești au ca prioritate...